FTR 1200 Artist Series: Motoport Den Bosch

FTR 1200 Artist Series

FTR 1200 Artist Series
FTR 1200 Artist Series
Indian Motorcycle® introduceert de FTR™ 1200 Artist Series, een lijn van limited edition tankschilden die van elke FTR 1200 een uniek kunstwerk maakt. Indian Motorcycle verzamelde een groep kunstenaars, elk vanuit een andere kunstdiscipline, van street art tot modern abstract. Het design in onthuld en er zijn maar 100 van geproduceerd.

Maak kennis met de ontwerpers

Steve Caballero - So Cal

Design - "Cab Dragon"

Als legendarisch icoon van de skateboard-wereld en een van de originele leden van de bekende "Bones Brigade", is Cab overal zichtbaar door zwembaden en half pipes te gebruiken als canvas voor zijn skate-kunst. Door de jaren heen werd hij bekend van zijn bijzondere 'low-brow' kunst, geïnspireerd door de hotrod-cultuur. Zijn ontwerpen zijn inmiddels erg gewild bij zowel merken als verzamelaars in zowel de skate- als de kunstwereld.

Ontdek de artiest

Adam Turman - Minneapolis

Design - "Rising From The Ashes"

Uit de achtertuin van Indian Motorcycle, Minneapolis, komt Adam Turman. Hij is het meest bekend van zijn grote, levendige en dynamische muurschilderingen/installaties in de Amerikaanse Midwest. Hij begon zijn carrière door posters te maken voor lokale bands en vond zijn inspiratie in de grafsiche stijl van de comics uit de jaren '80 en heavy metal designs. Turman's talent om zijn opvallende stijl te koppelen aan strategische marketingdoelen, maakt hem een van de meest gewilde commerciële kunstenaars van de Midwest.

Ontdek de artiest

RISK - Los Angeles

Design - "A New Day"

Als echte 'O.G.' in de wereld van de street art, haalde RISK aan het begin van zijn carrière zijn inspiratie uit de graffiti van de Amerikaanse Oostkust en vertaalde deze naar de stadslandschappen van LA. Als mede-oprichter van de WCA (West Coast Artists) graffiti crew, gebruikte RISK als een van de eersten in Zuid-Californië vrachttreinen en viaducten als canavs voor zijn kunst. Zijn carrière heeft 'm van de straat naar de galeries, kledinglijnen en kunstcollecties wereldwijd gebracht.

Ontdek de artiest

D*Face - London

Design - "The Devil Within"

D*Face (a.k.a. Dean Stockton) is een leidende figuur in de Urban Contemporary Art. Hij begon zijn carrière 15 jaar geleden op straat en begon met de hand getekende stickers en posters achter te laten door heel Londen, zodat het publiek ze kon ontdekken. Zijn werk is doorontwikkeld; van exposities in kunstgaleries tot gigantische muurschilderingen die kunstwerken maken van wolkenkrabbers.

Ontdek de artiest

ThankYouX - OC

Design - "Meant To Tell You"

ThankYouX (a.k.a. Ryan Wilson) begon zijn artistieke reis in de straten van Los Angeles, gewapend met een spuitbus spoot hij stencils als homage aan Andy Warhol. Deze stencils vormden zijn eerste stappen in zijn zoektocht naar zijn veelzijdige artistieke identiteit. Des te bekender hij werd, veranderde zijn werk richting modern abstracte ontwerpen die sterk contrasteren met de meer conventionele, door graffiti geïnspireerde street art. Zijn heel eigen stijl heeft hem wereldwijde bekendheid bezorgd.

Ontdek de artiest